Všechny kategorie

Vařič Sous vide Teesa SV70

Elektrický vařič ponorný typu Sous Vide, 1200W,LCD displej,dotykový ovládací panel,cirkulace vody 8 l / min, voděodolné IPX7, nastavení teploty 20 –… další informace
Vaše cena: 2 399 Kč
Značka:TEESA
Kód5901890071420
Dostupnost Skladem 2
Nejprve zvolte variantu
Elektrický vařič ponorný typu Sous Vide, 1200W,LCD displej,dotykový ovládací panel,cirkulace vody 8 l / min, voděodolné IPX7, nastavení teploty 20 – 95°C, přesnost teploty +-1%, automatické vypnutí, časovač (0 – 99 h) Pro zdravé vaření s plnou a dokonalou chutí i vůní potravin použijte pomalý vařič Teesa SV70.


Připravit správně i tak zdánlivě jednoduchá jídla, jako je třeba vejce naměkko nebo steak, není vůbec tak snadné, jak se na první pohled zdá.
Díky metodě sous-vide neboli vaření ve vakuu se vám podaří připravit delikátní pokrmy, za které byste si i v nejlepších restauracích pořádně připlatili.
Úžasný šťavnatý steak – při vaření ve vakuu si maso zachová nádhernou přirozenou texturu, bude uvnitř šťavnaté a jemné.
Pak už je jen dokončíte na pánvi podle vlastní chuti. Medium, rare, well done? Se sous-vide vařením máte správně udělané steaky na jistotu.
Sous-vide oceníte při přípravě jakéhokoliv masa, ať už jde o drůbeží, vepřové, hovězí nebo rybí. Zelenina bude i po přípravě jemná a aromatická chutí i vůní. „
Na hniličku” uvařené vejce už nebudete muset krájet na plátky a ovocný dezert vás vrátí do léta.


Co je sous-vide vaření
Vaření ve vakuu neboli sous-vide vaření je pomalé vaření při nižších teplotách, než je teplota bodu varu.
Suroviny pro sous-vide přípravu jídel se zavakuují do fólie, takže všechny zdravé látky, živiny a vitamíny, stejně jako plná vlastní chuť i vůně, zůstanou zachovány a nezničí se vysokými teplotami.
Při pomalém sous-vide vaření dochází jen k minimálním změnám v upravované potravině a její maximální přirozená chuť zůstává.
Tím, že je surovina zpracovávána v neprodyšných a uzavřených obalech, nedochází k žádnému výluhu do vody nebo odparu těkavých senzorických látek. S tím dále souvisí také nízký úbytek hmotnosti.
Teplota se pohybuje níže než u ostatních kulinárních úprav, což má za následek nižší degradaci nutričních látek. Hermetické uzavření bez přístupu vzduchu funguje jako prevence proti aerobním mikroorganismům, které by mohly potravinu zničit.


Zajímavost: V roce 1974 přišel šéfkuchař George Pralus na to, že zabalení foie gras do plastového sáčku pomáhá jídlu zachovat původní vzhled, pokrm pak zbytečně neztrácí nadměrné množství živin a má lepší strukturu.
Tehdy pracoval pro restauraci Troisgros (Pierre a Michel Troisgros) ve francouzském Roanne, do které od té doby začaly proudit davy lidí.


Sous-vide vaření začali naplno využívat francouzští kuchaři, postupně se vaření ve vakuu rozšířilo přes michellinské restaurace. Dnes díky sous-vide vařiči TEESA SV70 můžete objevit kouzlo vakuového vaření i vy a dopřát si tak dokonale připravená menu.


Vlastnosti
LED displej
Dotykový ovládací panel
Vestavěná montážní spona
Ochrana proti přehřátí
Automatické vypnutí při nízké hladině vody
Odnímatelný kryt ohřívače pro snadné čištění
LED indikátor fáze vaření


Parametry
Výkon: 1200 W
Cirkulace vody: 8 l / min
Objem nádoby: 5-20 l
Třída ochrany: IPX7
Přesnost teploty: ± 0,1 °C (0,1 °F)
Teplotní rozsah: 20 °C – 95 °C (68 °F-203 °F)
Min. hladina vody: 7,6 cm
Hladina vody: 14,5 cm
Jednotka teploty: °C / °F
Časovač: až 99 hodin
Materiál: ABS + nerezová ocel
Napájení: 220-240 V ~; 50/60 Hz
Hmotnost: 1kg
Rozměry: 35,1 x 9 x 5,6 cm
Délka napájecího kabelu: 100 cm
Technické parametry
Hmotnost krabice s produktem
1,2 kg
Hmotnost produktu
1 kg